Πρέπει να έβαλε υγρασία μετά τις δυο. Το χαλίκι είναι νοτισμένο και μου δροσίζει τον πισινό. Φαντάζομαι τη στάμπα στο σορτσάκι. Αυτό που θα ήθελα τώρα, είναι να κυκλοφοράω ξυπόλητος στην πόλη με το σημαδεμένο στον κώλο κοντοβράκι. Να είχα έναν αόρατο καταγραφέα ζήλιας και καταφρόνησης. Να μέτραγα πόσοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μου και πόσοι θα με σιχτίριζαν. Πόσα βλέμματα θα μέλωναν και πόσα θ’ αηδίαζαν. Όση τρέλα και να κουβαλάνε στο κεφάλι τους, να είναι χαμένοι στον κόσμο της τρεχάλας για το κερδισμένο λεπτό, το ίδιο που θα σπαταλήσουν σε κάποια άλλη ανούσια μαλακία, κάτι τέτοια τα προσέχουν. Είτε στέκονται στο φανάρι όταν περνάς είτε προχωράνε πίσω σου, το μάτι πέφτει εκεί που πρέπει. Σα να βάζει τον αυτόματο πιλότο. Αφού έχει μάθει το δρομολόγιο και βγάζει τη διαδρομή κάλλιστα κλειστό όπως οι τυφλοί ακολουθούν το στάνταρ μονοπάτι κι αλίμονο αν κάποιος παπάρας πάρκαρε το αμάξι στο στενό ούτως ή άλλως πεζοδρόμιο, ο βρεγμένος μου κώλος θα παίξει το ρόλο του παράνομα παρκαρισμένου στο μάτι του περαστικού. Μετά, το βλέμμα τους θα πέσει στο σουλούπι μου. Αν είμαι ψηλός αδύνατος και ξανθός, υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Ξέρουν πως εμείς οι βόρειοι δουλεύουμε σκληρά και την έχουμε ανάγκη λίγη ανεμελιά. Αν όμως είμαι μελαχρινός, σχετικά κοντός και τρίχας ποιος με σώζει.
Είμαι όμως εδώ και η μέρα ξημερώνει με υποσχέσεις. Άσχετα τι ώρα βαραίνουν τα μάτια, το βιολογικό μου ρολόι με σκουντάει πάντα πριν την ανατολή. Ο καιρός είναι γλυκός και η υγρασία λάμνει δυτικά. Στο βάθος, τα συννεφάκια που έκλεψε ο αναδυόμενος από τη θάλασσα ντύνονται πορτοκαλιά. Τα φιδάκια του ίχνους του στο νερό στραφταλίζουν και το αρνητικό του ψαρά που επιστρέφει στη σκάλα τα κόβει εκεί που οι ρότες τους συναντιόνται. Το κορμί του ήλιου στραγγίζει από τις τελευταίες σταγόνες και λίγο πριν αποχωριστεί τον ορίζοντα φτιάχνει μια βάση στην οποία θα ήθελα να καθίσει για πάντα και να τελειώσει ο χρόνος αυτή τη στιγμή. Τέτοιος γυρολόγος που είναι όμως προτιμάει τη συνεχή δόξα. Ν’ ανατέλλει ανελλιπώς πίσω από θάλασσες βουνά και πεδιάδες, να λιώνει χιόνια, να πίνει ανάλατο νερό, να με υποχρεώνει να ξυπνάω κάθε πρωί να του κάνω ρεβεράντζες και ν’ αφήνει το βλέμμα μου πεινασμένο μέχρι την επαύριο. Τι να του κάνω όμως? Να του βάλω πρόστιμο? Κι αν δε φανεί στην εφορία να το πληρώσει να του προσθέσω τόκους υπερημερίας και να του κατασχέσω τον ουρανό και το ιπποκίνητο?
Τρίτη μέρα στις διακοπές και η Μυρτούλα δείχνει να το έχει πάρει καλά. Είναι νωρίς ακόμη να κρίνω, αλλά δεν γκρίνιαξε για το πετραδάκι που έχωσα κρυφά κάτω απ’ τη μεριά του sleeping bag της. Κουνήθηκε μια-δυο φορές μήπως φέρει το κορμί της σε σημείο που δεν την κόβει και πιθανόν να τα κατάφερε. Εγώ έκανα πως κοιμήθηκα αμέσως και ήθελα να δω αν θα με ξύπναγε για να σηκώσουμε τον απλωμένο σάκο να καθαρίσουμε από κάτω. Άχνα δεν έβγαλε το καημένο.
Δεν ξέρω ακόμη. Το βλέμμα της δείχνει εμπιστοσύνη. Μπορεί να κάνει υπομονή όμως επειδή χαίρεται το πήδημα. Αυτή την ιδιομορφία την έχουν. Όταν στην αρχή τις κρατάς ευχαριστημένες βάζουν τις απαιτήσεις τους στην άκρη. Άμα περάσει ο καιρός και σιγουρέψουν την ευχαρίστηση του κορμιού, ξεκινούν να βάζουν όρους απ’ το παράθυρο. “Μήπως θα έπρεπε έτσι? Μήπως θα έπρεπε αλλιώς”?
Η Ιστορία πάντα δείχνει. Πώς ν’ αδικήσεις την καινούρια για τα καμώματα της προηγούμενης? Να τη βάλεις στο ίδιο ράφι? Οφείλεις να πασάρεις το διαγώνισμα ξανά και ξανά. Πιθανόν να κάνουν κι αυτές τα ίδια. Όταν τα κουβεντιάζουν με τις κολλητές τους τι λένε δηλαδή? Πόσα γκολ έβαλε ο Κοβάσεβιτς? Εμάς ξετινάζουν απ’ όλες τις μεριές.
Μόνο που το κολλητιλίκι άλλο ρόλο παίζει σ’ εμάς κι άλλο σ’ αυτές. Προσωπικά δε θυμάμαι κάποιον καρδιακό να μου πήδηξε τη γκόμενα. Αυτές όμως σκυλιάζουν να σε αρπάξουν από τα νύχια της φιλενάδας τους. Εκείνες που σεβόμουν δεν τις τα φόρεσα ποτέ. Μερικές που ήταν να πάρουν δρόμο, τις την έκανα με την υποτιθέμενη κολλητή. Μόνο μια φορά τις έπαιρνα κι αυτή από πίσω. Δεν έβγαζαν άχνα. Στη μανία τους να κλέψουν το τρόπαιο, ούτε που έβλεπαν από πού τους ερχόταν. Μετά γινόμουν Λούης και τις άφηνα να βγάλουν συμπέρασμα. Προφανώς θα γινόταν πιο σκύλες απ’ ό,τι τις άφησα αλλά ας προσέχανε. Το μυαλό όποιος μας το έδωσε, το έκανε για να σκεφτόμαστε σφαιρικά. Να λέμε μήπως έτσι ή μήπως αλλιώς? Αν συμφέρει στον μικροπολιτικό μας κόσμο να ρίξουμε το βάρος στον διπλανό με τα μάτια κλειστά ας το κάνουμε. Πρόσφορο θα ήταν όμως να το βασανίσουμε πριν καταδικάσουμε οποιονδήποτε.
Η Μυρτώ τέλος πάντων ξεκίνησε με το δεξί. Ακόμη δεν την έχω ρίξει στα βαθιά. Αυτό θα γίνει αν όλα πάνε καλά, του χρόνου. Προς το παρόν την έφερα κάπου σχετικά πολιτισμένα, γιατί η ελίτσα που φύτεψα πριν εφτά χρόνια στην άκρη του πουθενά νοείται πολιτισμός. Όταν πιάνει ντάλα μεσημέρι χώνεται κάτω απ’ τη μικρή σκιά και ψευτοδροσίζεται. Χτες την πρόσεξα. Κουρασμένη να μπαίνει στη θάλασσα όποτε καιγόταν απ’ τον ήλιο, προτίμησε να συρθεί κάτω απ’ την ελιά. Άκουσα κάτι ζωηρές κουβέντες που είχε με τις μύγες που έψαχναν κι αυτές για ίσκιο. Οι μύγες εδώ είναι ξεχωριστή ράτσα. Πριν χρόνια που ήμουν στη σκηνή και είχα τραβήξει το φερμουάρ της σήτας, κάτι μύγες είχαν γαντζωθεί στο διχτάκι και τις παρατηρούσα από την ύπτια μεριά τους. Πρόσεξα πως εκατέρωθεν της προβοσκίδας έχουν μια δαγκάνα που ανοιγοκλείνει, προφανώς για ν’ ανοίγει την τρύπα στο δέρμα της ύπαρξης που θ’ απομυζήσουν. Άφησα μερικές να καθίσουν πάνω μου και ο πόνος που προκάλεσε το δάγκωμά τους ήταν αηδιαστικός. Δεν άντεξε η Μυρτούλα τη μυγοεπίθεση και μπήκε πάλι στη θάλασσα. Το απόγευμα με παρακάλεσε αν γινόταν να μεταφέρουμε τη σκηνή δίπλα στην ελιά, μήπως σήμερα το μεσημέρι σκιάσει κάπως για να μπει μέσα. Της την έκανα βέβαια τη χάρη, αλλά αν είμαστε μαζί του χρόνου, στο βράχο που θα την πάω όχι σκιά δεν θα έχει αλλά ούτε βότσαλο να ξαπλώσει. Στο αλλά τούρκα θα κάθεται με μοναδική διέξοδο τη θάλασσα, να με ακολουθεί στο ψαροτούφεκο.
Τώρα την έχει καλά. Κάθε τρεις μέρες θα καβαλάμε τη μηχανή και θα πηγαίνουμε στο χωριό να παίρνουμε καμιά προμήθεια. Αν ζηλέψει ταβέρνα θα της κάνω το χατίρι μια φορά την εβδομάδα. Θα την αφήσω να πιει μια κρύα μπύρα να πάρει δύναμη για το απόμακρο λιμανάκι που φιλοξενεί μόνο τον ίσκιο μιας καχεκτικής ελιάς. Καλά θα κάνει ν’ αρχίσει να υποψιάζεται. Απ’ τη μεριά μου δεν πρόκειται να της φανερώσω πλην τα απαραίτητα. Πρέπει να μάθει να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις. Διαφορετικά θα παίρνει τις απαντήσεις που της ταιριάζουν. Αν τα πάμε καλά, το μόνο στοιχείο που θα της δώσω του χρόνου είναι ν’ αντικαταστήσει το trendy jokey που κουβάλησε τώρα στις διακοπές με ψάθινο πλατύ καπέλο. Από κει και πέρα ας κανονιστεί μόνη της.
Δε μπόρεσα να μη γελάσω μέσα μου προχτές. Σαν είδε το απομονωμένο λιμανάκι χάρηκε. Θα είχαμε το μέρος δικό μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Πέταξε το πάνω απ’ το μπικίνι και χάρηκε τη θάλασσα και την ημικυκλική παραλία. Σαν πήρα όμως να στήνω τη σκηνή, η υποψία πως θα στρατοπεδεύσουμε στην παραλία έγινε σιγουριά μέσα της. Η προηγούμενη που είχα φέρει εδώ γύρισε σπίτι πράσινη. Δέκα μέρες κρατιόταν να μην τα κάνει στη θάλασσα.
Η ίδια σκέψη πρέπει να πέρασε απ’ τη Μυρτώ και είδα το κούτελό της συνοφρυωμένο. Δεν είπε κουβέντα όμως. Χτες βράδυ που έψηνα τα ψάρια που είχα τουφεκίσει το απόγευμα, μπήκε στο νερό και καλά να της ανοίξει η όρεξη πριν το φαγητό. Σαν γύρισε είδα τη φάτσα της ανακουφισμένη και προβληματισμένη μαζί. Κατάλαβα την ανησυχία της και είπα ένα παραμύθι για το Ροβινσώνα Κρούσο που έχωσε ένα ραβδί στην αμμουδιά. Όποτε είχε άμπωτη και το ρεύμα απομακρυνόταν απ’ το ραβδί, έριχνε στη θάλασσα ένα σφραγισμένο μπουκάλι με το SOS γραμμένο σ’ ένα χαρτί. Έκανε σαν παιδί μόλις άκουσε την ιστορία. Θυμήθηκε ένα ξεβρασμένο ξερόκλαδο κι έψαξε μέσα στη νύχτα να το βρει. Το κάρφωσε σε μισό μέτρο νερό και πάσχισε να δει τη φορά απ’ το αυλάκι του ρεύματος.
Τα δόντια λαμπύριζαν στο γελαστό της στόμα καθώς έβγαζε την πέτσα απ’ την ψημένη σκορπίνα. Σύρθηκε δίπλα μου και μου έσκασε ένα φιλί πριν ξεκινήσει να τρώει.
“Έχεις πολλά μυστικά επιβίωσης να μου μάθεις?” , με ρώτησε.
Ακούω τα ξυπόλητα βήματά της στα χαλίκια. Μπορεί να την ξύπνησε η πρωινή δροσιά. Εγώ όμως θέλω να πιστεύω πως πήγε να με αγκαλιάσει στον ύπνο της και κατάλαβε πως λείπω. Θεά την αγάπης κάνε την να γονατίσει πίσω μου και να περάσει τα χέρια της στο στήθος μου.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Καλημέρα!
Να λοιπόν - επιτέλους - και ένα πεζό κείμενο με το γνωστό ύφος τού ... γνωστού τύπου που γράφει τέτοιες ιστορίες!
Θα είμαι αμείλικτη!
1ο : Η εικόνα με το νοτισμένο σορτσάκι είναι πολύ καλή σε ιδεολογικό περιεχόμενο ... αλλά τελείως άσχετη με το θέμα - συμφωνείς;
2ο : Το θέμα - όπως λέει και ο τίτλος - είναι η εξεταστική της υποψήφιας .... κοπελίτσας για μέλλουσα αγαπημένη του αφηγητή.
Ιδεολογικά απαράδεκτο - προσωπική άποψη - αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως εκφράζει με μεγάλη ειλικρίνεια τη στάση πολλών ... αρσενικών για τις σχέσεις των δύο φύλων. Ουδέν σχόλιο παραπέρα.
3ο : Το ύφος - το γνωστό - ζωντανό και μεστό, προσδίδει δυναμική στο κείμενο, το οποίο όμως υπόσχεται περισσότερα απο όσα τελικά καταφέρνει να δώσει.
Αυτά.
(ξέρεις, είναι πιο εύκολο να κάνουμε κριτική στα γραπτά των άλλων παρά να γράψουμε εμείς οι ίδιοι. Γι' αυτό και συχνά υποστηρίζεται η άποψη πως οι κριτικοί είναι κάτι ατάλαντοι τύποι οι οποίοι, όντας ανίκανοι να δημιουργήσουν οι ίδιοι, τα "χώνουν" στους δημιουργούς, κλέβοντας έτσι λίγη απο τη δόξα του έργου)
Σε φιλώ
Λ.
Καλημέρα Λ. μου..!
Νυστάζω απ' την ξεκούραση. Μου έκατσαν κάτι μαζεμένα ρεπό κι ακόμη συνέρχομαι απ' τον χαλαζοαέρα που έφαγα στο κεφάλι τη Δευτέρα.
Υπεράσπιση.
1. Για να συμπαθήσουμε ή να συγχωρήσουμε τον αμείλικτο τύπο, πρέπει να μάθουμε κάτι γι' αυτόν. Την πολιτική του τέλος πάντων. Όλες οι πληροφορίες πλην που αναφέρουν την κοπελίτσα αυτό προσπαθούν.
2. Το είπες μόνη σου περί ειλικρίνειας. Σήμερα δε λέμε ψέματα μόνο στους άλλους αλλά παραμυθιάζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Για ν' αναδείξω την αξία της αλήθειας έπρεπε να να την παρουσιάσω σκληρή την άτιμη.
3. Οι αναγνώστες ξέρετε. Εσείς ανεβοκατεβάζετε τους γράφοντες.
Ρέστα.
Μπορούσα να του βάλω κι άλλο υλικό αλλά επειδή θα το αναρτούσα φοβήθηκα μήπως κουράσει. Η αναλογία πληροφοριών για τον τύπο και την κοπέλα είναι άνιση. Η κοπέλα βγαίνει σχεδόν ονειρική.
Η τελευταία μικρή παράγραφος φανερώνει το μάγκα κουρασμένο αλλά όλες οι άλλες μη διατεθειμένο να βάλει νερό στο κρασί του. Μια κατάσταση wanna-be δηλαδή.
Καθαρά ιδεολογικό απ' την αρχή μέχρι το τέλος. Όπως σωστά το είπες και χαίρομαι γι' αυτό.
Αυτοί που ξέρω πως μ' αγαπάνε χαίρομαι να μου τα χώνουν.
Αγκαλιές και ασπασμοί προδότη των Χριστουγέννων..!
Ναι, η κοπελίτσα είναι ονειρική - η καημένη - ενώ ενδέχεται να είναι και σκύλα - ο καημένος ο αφηγητής δεν το ξέρει ακόμα αν είναι σκύλα ή όχι. Την περνάει απο εξατάσεις και μάλιστα στρατιωτικές ... - ύπνος πάνω σε πετραδάκια, πορεία στον ντάλα ήλιο, σούρσιμο κάτω απο τις ελιές και άλλα τέτοια κομψά. Ρωτάω (αφορά το ιδεολογικό μέρος του κειμένου, όπως ξαναείπαμε): μήπως ο τύπος να ψάξει καλύτερα για γκόμενα στους νεοσύλλεκτους; - δεν μας είπε απο πού ψωνίζει: από κομμωτήρια, γυμναστήρια, σχολές καράτε ή σχολές χορού;
Εντάξει, ο τύπος είναι "εξωκοινοβουλευτικός" - όπως λέγαμε παλιά (πού το θυμήθηκα!), αλλά μήπως τελικά δεν του φταίνε οι γκόμενες αλλά το ανικανοποίητο που τρέφει εξαιτίας των καταπιεσμένων εξουσιαστικών τάσεών του; - καλά τι λέω κι εγώ τώρα-
Οκ, επί του κειμένου: τελικά να υποθέσουμε πως η κοπελίτσα - που ο αφηγητής αποκαλεί τρυφερά Μυρτούλα, για να μην τον περάσουμε και για κάνα κτήνος - πέρασε τις εξετάσεις; Αρκεί που εκτίμησε το καλοψημένο ψάρι που έφαγε με όρεξη; Θα έχει και συνέχεια αυτή η ιστορία ... αγάπης;
Λοιπόν, το ζήτημά μου είναι μόνο ιδεολογικό, το ξαναξαναλέω. Η λογοτεχνικότητα του κειμένου είναι άλλο ζήτημα, για το οποίο νομίζω γνωρίζεις την άποψή μου.
Λοιπόν, περιμένουμε το μέρος 2 για να δούμε αν τελικά ... εγκρίθηκε η κοπέλα για τη θέση της αγαπημένης ... μην μας κρατάς σε αγωνία!!!
Λ.
υ.γ. Ας μπει και κανένας άλλος στην κουβέντα ... να γίνει λίγος σαματάς!
Χα, χα, χα...!
Με τσάκισες.
Αν γράψω τη συνέχεια, πάλι wanna-be θα είναι, πάντα κατά τη γνώμη μου ή το στυλ μου αν θέλεις.
Όσο για τον εμπλουτισμό των συνομιλιτών χλωμό το βλέπω γιατί δεν έχω πέραση τελευταία. Κάτι Ανοιξιάτικες συνομιλίες μου σε ένα συγκεκριμένο post τον έκαψαν τον Antoin.
Στο τέλος του δεύτερου κύκλου με τον F, που προσπαθούσε να μας ψήσει να κάνουμε την ποίηση μαζί του, στην αντίρρησή μου κατά πόσο είμαι ικανός ν' ασχοληθώ με το σπορ, η Έλενα η Σιούτη μού είπε πως θα τα καταφέρω γιατί τα πεζά μου είναι ποιητικά. Ξέρεις πως τα γένια μου δεν τα ευλόγησα ποτέ, ούτε θα το κάνω στον αιώνα τον άπαντα. Σε εκλιπαρώ όμως ν' ανακαλύψεις λίγη (κρυμμένη βέβαια στις λέξεις) ευαισθησία στον τύπο που τυραννάει τη Μυρτούλα. Αν δεν το καταφέρεις έχω αποτύχει σε αυτό που θέλω να δώσω. Η τρελοαμερικάνα που είναι σχετικά ρηχή ως προς την ανασκαφή κρυμμένων αισθημάτων, μου λέει πως κάτι κρύβεται αλλά δε μπορεί να το βρει. Όχι στο συγκεκριμένο βέβαια, γιατί δεν το μετέφρασα ακόμη.
Ψάξε λίγο ακόμη Λενάκι μου..! Με σώνεις.
κοίτα, όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι!
Εμένα για κάτι τέτοιο μου κάνει ο τύπος. Αλλά έλεος πια μ' αυτούς τους ευαίσθητους μεν, κτηνώδεις δε, τύπους. Καιρός είναι να μάθουμε να εκφράζουμε ξανά και απο την αρχή τα συναισθήματά μας, και ιδιαίτερα κάτι τέτοιοι τύποι. Δεν διαφωνώ πως ο τύπος είναι βαθύτατα συναισθηματικός - φαίνεται κι απο τον τρόπο που γράφει άλλωστε - αλλά αρκεί αυτό;
Δεν ξέρω φίλε, ακόμα το ψάχνω, πως διαμορφώνονται οι τρόποι του σχετίζεσθαι στον 21ο αιώνα. Αλλά το αγάπα με εσύ και βλέπουμε, όπως πολλοί αρσενικοί θέτουν το θέμα και βγάζουν εξεταστική περίοδο, ε, δεν το δέχομαι.
Και τελικά γιατί να τον αγαπήσει η γκόμενα; Για τη γνώση της επιβίωσης; Τι νομίζεις, δεν μπορεί να το μάθει μόνη της;
Μεγάλη η συζήτηση, αλλά νομίζω πως σε έσωσα!
Δεν αμφισβήτησα τα κρυφά αισθήματα, αλλά τα απαξιώνω εφόσον παραμένουν κρυφά και δεν έχουν το θάρρος να εκφραστούν
(υπάρχει εδώ μια προβολή, όρος που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι, δηλαδή κι εγώ εκφράζω μέσα απο προσωπική πείρα την αγανάκτησή μου για κάτι παρόμοιες ... εξεταστικές που έχω περάσει και βεβαίως έχω κοπεί διότι δεν το αντέχει η προσωπικότητά μου)
'Ενιγουέϊ, άλλο τα συναισθήματα, άλλο τα στερεότυπα και γενικότερα οι πρακτικές μας και άλλο η λογοτεχνία.
Αυτά.
bye bye!
Δεν θα κρυφτώ ούτε πίσω απ’ το δάκτυλο ούτε πίσω απ’ τη λογοτεχνία Λένα μου. Πέρα απ’ την όποια του λογοτεχνική αξία, αυτό που έγραψα βγήκε από μέσα μου, που σημαίνει ότι κάτι ενσταλάχθηκε στο κουτί των εμπειριών μου από αυτά που έχουν δει τα μάτια μου ή άγγιξαν το πετσί μου.
Ανάλογα πως προδιαθέτει, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον τύπο από κτήνος έως φοβισμένο. Αν είναι κτήνος ψάχνει για μαζοχίστρια να φτιάξουν το τέλειο ζευγάρι. Αν είναι φοβισμένος και την ψάχνει υπέρμετρα, κάτι πρέπει να τον έχει φοβίσει και το παίζει Ταρζάν στον ίδιο του τον εαυτό.
Τη γκόμενα πάντως ούτε τη βρίζει ούτε την εκθειάζει. Ούτε την τυραννάει. Αν θέλει το κορίτσι, μαζεύει το σάκο της και αράζει σε άλλη παραλία. Μην της αφαιρείς το δικαίωμα της εμπειρίας. Τι ήθελες δηλαδή να κάνει για να την δοκιμάσει? Να της δώσει διαμαντόπετρο για να δει αν θα το δεχτεί ή θα το απορρίψει?
Ο τύπος τουλάχιστον την δοκιμάζει και ξέρει γιατί το κάνει. Ανήκει κάπου και θέλει ν’ αποφύγει μελλοντικά δράματα. Της γκόμενας της κάνω χάρη που την έχω να προσπαθεί να ενταχθεί. Είσαι σίγουρη πως η σημερινή γυναίκα κάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις για να κρατήσει τη σχέση της? Γιατί αν δεν κάνουμε υποχωρήσεις θέλουμε σκύλο δε θέλουμε σύντροφο. Μια ικμάδα αντίρρησης στον τόνο της φωνής του άντρα να εντοπίσει και βγάζει τα νύχια.
Παράδειγμα: Σήμερα πέρασα απ’ τον Καστανιώτη για να μου πουν για ένα μυθιστόρημα. Η Κυρία που ήταν στις παραλαβές, μού είπε ότι ακόμα καθυστερεί η απάντηση για έκδοση ή όχι. Μόλις ανέφερα πως έχασα τα γραφειοκρατικά χαρτιά που μου ταχυδρόμησαν και πρόλαβα να ζητήσω και συγγνώμη, αμέσως βρήκε την ευκαιρία να μου ρίξει δηλητήριο. Δεν το φαντάστηκα το δάγκωμα Λένα, το ένιωσα στην καρωτίδα. Γιατί να το κάνει αυτό σε κάποιον που δεν την πείραξε και που δεν τον ξέρει? Γιατί έπρεπε πρώτα να δαγκώσει και μετά να μου πει πως δεν τίθεται θέμα και θα μου τα στείλει πάλι? Δεν την κατηγορώ την Κυρία. Δεν μπορώ όμως να μην το επισημάνω μέσα μου.
Και να σου πω την τελική μου γνώμη επί του θέματος. Οι άντρες έχουμε χάσει το παιχνίδι των σχέσεων. Μόνο που οι γυναίκες είστε καινούριες στη διοίκηση και τα σκατώσατε. Μας στρέψατε μακριά σας. Τα περισσότερα νέα αγόρια βγαίνουν γκέι από φόβο στα κορίτσια. Αν όλες οι κοινωνίες στη Γη ήταν σαν τη δική μας, εσείς θα γινόσασταν ερμαφρόδιτες κι εμείς θα εξαφανιζόμασταν.
Αυτό φιλαράκι, είναι ένα αισιόδοξο κατά τη γνώμη μου κείμενο, άσχετα πως ακούγεται.
P.S. Ελπίζω η κοκορομαχία να μην επηρεάσει τη σχέση μας.
Post a Comment